‘I have been correcting the proofs of my poems. In the morning, I took a comma out of one sentence. In the afternoon I put it back again”Oscar Wilde

Teksten schrijven is een vak

Schrijven is een vak. En als je het mij vraagt, het leukste vak dat er bestaat. Het kan mij niet teksterig genoeg: webteksten, nieuwsbrieven, liedjes en gedichten, verhalen en blogs. Ook voor het redigeren van teksten kun je bij mij terecht.
Doe ik dan alles? Nee, niet alles.

Ik kan niets met bestuurlijke, ambtelijke taal. Taal is gevoel. Dus dan begrijp je het wel.

Snappie?

Eigenlijk moet ik als tekstschrijver een beetje in het hoofd van jou als opdrachtgever kruipen. Ik ga je geen woorden in de mond leggen want het moet wel jouw verhaal blijven. Daarom moet ik je leren kennen, weten wie je bent, hoe je denkt, hoe jij de dingen zegt. Dan kan ik aan de slag. Maak je geen zorgen, dikwijls is een gesprek voldoende om inzicht te krijgen.

Waarom zou je woorden kopen?

Dat teksten maken een beroep is gaat er bij veel mensen niet in. We kunnen allemaal praten, dingen zeggen. En als iemand het niet begrijpt dan zie je dat toch in een vragende blik?
Was het maar zo eenvoudig.

Bij geschreven teksten zie je geen blikken van onbegrip of  instemmend geknik. Je mag dus maar hopen dat het goed gaat.

Daar kan ik bij helpen.
Of het nu een tekst is voor je bedrijf, een gelegenheidsgedicht, een lied of een speech voor een huwelijk. Had ik al gezegd dat ik houd van 'subtiel'?
Ik houd van subtiel, vooral in teksten.

Om woorden verlegen?

AV Teksten